Snel een tekst vertalen? 050 - 306 1014

Technische vertalingen

Technische vertalingen zijn technische hoogstandjes. Alleen vertalers die o.m. bekend zijn met bepaalde terminologie zijn in staat om dit soort vertaalwerk te doen. Waaraan herkent u een goede technische vertaling? En waarom zou u dit vertaalwerk moeten uitbesteden aan een professional? U leest het allemaal op deze pagina.

Wat technische vertalingen zijn

Technische vertalingen worden voor bedrijven in de technische sector geschreven. U kunt denken aan vertalingen van veiligheidsvoorschriften, het vertalen van instructies, handleidingen voor machines of software, rapporten, documenten om transport mogelijk te maken maar ook bijvoorbeeld wetenschappelijke artikelen en brochures.

Hoe u een goede technische vertaling herkent

Een goede technische vertaling is te herkennen aan o.a. de volgende kenmerken:

  • De vertaling is even begrijpelijk te lezen als de oorspronkelijke tekst
  • Terminologie wordt altijd consequent doorgevoerd
  • De schrijver bezit duidelijk over de juiste
  • technische
  • achtergrond en kennis
  • De vertaler weet waar hij over schrijft
  • De tekst is in grammaticaal opzicht foutloos geschreven

Waarom uitbesteden?

Zoals we hierboven al schreven moeten technische vertalingen uiteindelijk de brontekst evenaren in begrijpelijkheid. Met andere woorden: Alleen vertalen is niet voldoende. De tekst moet namelijk ook volledig herschreven worden. Laat technische vertalingen daarom altijd uitbesteden aan vertaalbureaus die technische vertalers in dienst hebben. Zo bent u er zeker van dat belangrijke teksten juist vertaald en geïnterpreteerd worden. Dit laatste is erg belangrijk. Neem als voorbeeld het vertalen van veiligheidsvoorschriften of handleidingen voor machines; De kleinste vertaalfout kan grote gevolgen hebben.

Native speakers

Laat uw technische vertalingen uitsluitend doen door native speakers. Een native speaker is een vertaler die kennis heeft van de brontaal. Deze taal is zijn moedertaal en wordt tot in de puntjes beheerst.

Tekstvertalen.com

Tekstvertalen.com kan voor u alle soorten technische teksten vertalen. U kunt van onze vertaaldiensten gebruik maken zonder dat het u handenvol geld kost. Daarnaast kunt u uw wensen uitgebreid met ons bespreken. We nemen alle tijd voor u. Hebt u met spoed een vertaler nodig? Wij kunnen u al binnen 24- uur een technische vertaling leveren. U kunt via het contactformulier op onze website contact met ons opnemen of bellen naar 050-3061014.

Tekstvertalen.com streeft het hoogste na

Uw technische vertalingen zijn bij ons in goede handen. De vertalingen worden in de juiste opmaak geleverd, zijn geschikt voor uw doelgroep en worden in de juiste grammatica uitgeschreven. Daarnaast beschikken onze technische vertalers over de juiste kennis van de terminologie en beheersen ze de samenhang van uitdrukkingen uitstekend.